Türkiye Orman Varlığında Dünya Altıncısı

Türkiye, Orman Varlığını En Çok Artıran Ülkelerden Birisi Olmaya Devam Ediyor

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, dünyada orman varlığını en çok artıran ülkeler sıralamasında Türkiye’nin dünya altıncısı, Avrupa birincisi olduğunu açıkladı.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Merkez Misafirhanesi’nde İklime Dirençli Ormancılık Projesi (İDOP) kapsamında “Orman Okulları Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştaya katılan Orman Genel Müdürü Karacabey, vatan topraklarının erozyonla ve diğer afetlerle yok olmaması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere devredilmesi gibi sorumluluklarının farkında olduklarını belirtti.

Karacabey, teşkilat olarak mesai mefhumu gözetmeksizin 44 bin çalışanıyla 7 gün 24 saat ve yılın 365 günü görevlerinin başında olduklarını vurgulayarak, ülkemiz ormancılığı için daha çok çalışmalarının gerektiğini ve bu yönde çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

İklime Dirençli Ormancılık Projesi kapsamında yapılan çalışmaların özellikle orman yangınlarıyla mücadeleyi hedeflediğini belirten Karacabey, orman yangınlarına dirençli ormanlar oluşturmanın önemine dikkat çekti.

Orman Varlığını En Çok Artıran Ülkeler Sıralaması

Karacabey’e göre Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Küresel Orman Kaynakları Değerlendirmesi (FRA) 2020 raporuna göre Türkiye, dünyada orman varlığını en çok artıran ülkeler arasında altıncı, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor. Ormanlaştırma çalışmalarının Türkiye’nin başarısında büyük rol oynadığını belirten Karacabey, ormanların devamı için bakım ve teknik müdahalelerin önemine vurgu yaptı.

Orman ekosisteminin sunduğu ürün ve hizmetlerin toplumun faydasına sunulmasının yanı sıra 1927 orman parkının oluşturulmasıyla da istihdam sağlandığını belirten Karacabey, orman parklarının ekonomiye de katkı sağladığını ifade etti.

Antalya Orman Bölge Müdürü Zafer Derince ise Orman Okulları Projesi’nin çocuklara doğa sevgisini aşılamayı ve çevre duyarlılığını kazandırmayı amaçladığını belirtti.

Orman Okulları Çalıştayı

Orman Okulları Projesi’nin detayları ve uygulama faaliyetlerinin ele alındığı çalıştaya farklı uzmanlar ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü temsilcileri de katıldı. Çalıştay, 20 Kasım’da sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir